Entrevista amb en Xisco Pons - alumne en pràctiques a Lisboa - CBTalets

1.- Descriu el lloc a on fas les pràctiques
Faig les pràctiques a un centre empresarial anomenat Tagus Park. Dins d’aquest centre es troben més de 300 empreses amb les seves pròpies oficines, en el meu cas, jo treball a CBTalents, una empresa que es dedica majoritàriament al recrutament internacional per clients com Apple, Microsoft, etc. Tot i que això no és el seu únic àmbit, ja que ens podem trobar amb coses com la CBT Academy, on ofereixen cursos de programació gratuïts, i que al ser complerts, donen un treball 100% segur al que hi hagi acabat el curs.

Per arribar al centre de negocis cada dia, faig servir una targeta Lisboa Viva, amb el servei de "Metropolitano (metropolitana)", que és de 40 € al mes i et deixa viatjar amb totes les empreses de transport de tots els 18 municipis d'Oeiras, això vol dir que si vull, podria agafar tots els trens, autobusos, metro i ferries aquàtics que vull, per només 40 € al mes.



2.- A on vius? Com és el menjar?
Visc a Porto Salvo un poble-ciutat el qual es quasi el més aprop possible a Tagus Park, a la part que visc no es que hi hagi restaurants, però això no m’ha impedit el poder anar a altres localitats com Lisboa i menjar allà.
El menjar funciona diferent a Espanya: En Espanya estem acostumats a menjar dos plats, el primer i el segon, mentres que aquí això no existeix, només hi ha un plat, que sol ser molt més gran que en Espanya.
Com menjars molt populars a Portugal ens trobem amb:
Sopes com plats principals(son tan menjades que inclòs cadenes de menjar ràpid preparat, com per exemple… McDonalds, fan sopes)
Marisc
Pastéis de nata com a postre(aquest és molt típic a Portugal. I deliciós! Com recomanació, a qui vagi aquí, et recoman el local de Pastéis de Belém, el qual sempre està molt transitat, però es dediquen a fer aquest postre només, i el podries menjar calent, per no dir que es el local més reconegut quan es parla dels Pastéis).
Castanyes bullides (es troben per quasi tota Lisboa a carrets del carrer que es on ho venen les persones, com a curiositat, aquest menjar sembla heretat dels gallecs, ja que allà per Galícia també es menja molt.)
El que també és molt utilitzat a Portugal son aplicacions com Uber Eats, que s’empren per demanar menjar a domicili de qualsevol lloc que vulguis, inclòs restaurants, així que amb tantes opcions per elegir (hi ha menjar xinès, hindi… I no només a les aplicacions, sinó que als centres comercials, es solen trobar milions de cadenes de menjar) estic segur de que més d’una persona no menja molt el menjar de Portugal.

3.- Creus que estaves ben preparat per la feina que fas?
Per suposat. Clar que si. 
La feina és literalment només coses que vaig anar aprenent pel curs i que m’han vingut molt bé alhora de desenvolupar el meu treball.

4.- Quines diferències culturals has trobat més curioses?
Com a diferències culturals més curioses, podria destacar dues, la segona no sent tant cultural.
Les persones son molt  agraïdes, així que si no dius el famós “Obrigado” o “Bom dia/Boa tarde/Boa noite” al començar una conversa, segurament pensaran que no ets educat, i no és mentida.
Els dies aqui segueixen un ordre un tant peculiar, per exemple, a Espanya tenim aquests dies, i en Portugal:
Dilluns : Segunda-feira
Dimarts : Terça-feira
Dimecres : Quarta-feira
Dijous : Quinta-feira
Divendres : Sexta-feira
Dissabte : Sabado 
Diumenge : Domingo

Com es veu, els dies segueixen un ordre, que comença en segon i acaba en sisè. 

5.- Tornaràs a Lisboa?

Si, tornaré i estic 100% segur d'això. Portugal m’ha encantat (pot ser que m’hagi agradat més perquè es la primera vegada que he sortit d’Espanya, també). Per tant crec que tornaré, tot i què no sé si per la mateixes zones o per el nord.

Comentaris

  1. És un crack. Estic molt content que hagi pogut sortir a l'estranger i poder fer coses noves !!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Concessió de la Carta Universitària Erasmus al IES Joan Ramis i Ramis de Maó

El Ramis, soci de la CAEB per enviar ex-alumnes a l'estranger